Khamis, 3 November 2011

PKZM Akan Diberi Nafas Baru

Assalamualaikum,

Rasanya dah lebih sebulan saya tak post di blog "Picisan Kehidupan Zaman Moden" ini. Kesibukan menjalankan tanggungjawab dan misi penting untuk memandangkan khidmat saya lebih diperlukan di Legasi Ulung Sdn Bhd yang mendadak kemajuannya sejak akhir-akhir ini.
Terima kasih kepada mereka yang membaca blog ini. Blog ini akan diberi nafas baru dengan lebih terbuka. Nama baru telah dipilih, "Coretan Umat Zaman Moden". Diharap pembaca akan terus terhibur. Jangan segan-segan untuk memberikan komen-komen yang sememangnya bernas dari anda. Kita boleh berdebat, berkongsi dan mengkritik apa sahaja selagi ia tidak bercanggah dengan syarak. Insyaallah.Definisi Hari Raya Aidil Adha


Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yang dirayakan di seluruh dunia. Ia adalah perayaan terbesar di dalam Islam selain Aidilfitri yang disambut pada setiap 1 Syawal. Aidiladha disambut pada hari ke sepuluh, sebelas, dua belas dan tiga belas bulan Zulhijjah setiap tahun. Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah, diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah, sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lihat Apa Info Baru